Добро утро момичета, днес е 12 dpo (когато бях O, знам на 100%) Мисля, че ако тестът може да покаже нещо, тогава е трябвало да бъде днес? Няма смисъл да правим допълнителни тестове и днес отварям нова опаковка от duffaston, може би не трябва да ги пиете повече? Коремът започна да се дърпа едва днес, така че ПМС започна.

PS Не знам дали се вижда или не, но по някаква причина винаги съм си мислел, че тестът на evi не реагира, хващам реактиви от три дни (може би просто искам да хвана нещо, така че се виждам) и през последните няколко дни забелязах подобни публикации, сега не виждам разликата между evi тест и някои евтини.

Потребителски коментари

Днес вече имам 13dpo. Вече за 100500-ия път тези дни направих тестове... уморен да видя една лента. :( Аз като теб не се надявам, че ако съм прескочил крайния срок 12dpo и дори не съм видял призрак, тогава полетът.

Тук е същият проблем... Днес дори не исках да правя теста, но го направих, защото той се покачи с 2 градуса и интересът ме взе. Отрицателни. Чакам като цяло.

Имах празен тест при 11 dpo) и при 13 вече || ивици)

Правя го от 10 дни, реагентите не изсветляват ли? Утре или след утре ще повторя друга фирма, но мисля, че нищо няма да се промени. Благодарим ви за отзивите) Поздравления за положителния резултат ?

Благодаря ви)) и вижте заветните // райета възможно най-скоро))))

Duphaston по принцип не си струва да се пие ((прочетете акушер-гинеколог Елена Березовская, всичко е на рафтовете

Предписвам го за стимулация за поддържане. Не знам защо е вредно, но помогна да се запази бременността след мъртвите.

Вредно в много отношения. Няма да обяснявам тук, твърде много

Винаги лекуваме едното, позвъняваме другото ((

Факт е, че дуфът не лекува (той дори няма ефекта, който му се приписва. И да, ако тялото отхвърли бременността, никакъв дуфастон няма да помогне, доказано е. И кървенето се появява в началото на бременността при някои и в крайна сметка добре без дуфастон, транксам и други. Спонтанният ми аборт не беше спасен дори с конски дози от цялата консервираща терапия. И след 9 месеца след това отново забременях и всичко е наред. Прогестеронът рядко е необходим, но ние го предписваме като витамини (има такава статия: прогестерон нация. Прочетете, има всичко, всичко за дуфастон. Пожелавам ви късмет!

Моят репродуктолог също се кълне, че лекарите използват дюфастон като панацея и ако той не е предопределен, тогава нищо няма да помогне. Но в същото време бях изписана, като взех предвид предишните бременности, дори не очаквах. Първият ми замръзна, казаха на фона на отряд поради липса на прогестерон. При втората бременност узистът ми обясни при заплаха, че не действа достатъчно, докато дозата не бъде увеличена, не премина. Сами разбирате, че когато има шанс да спасите бременността, ще правите и пиете всичко.

Е, ако е доказано чрез анализи, тогава да. Но отново много трудно. Доколкото разбирам, вие планирате от известно време и все още не. Проучете лекарите Олга Белокон и Елена Березовская, те пишат много разумно, ще бъде много полезно.

Благодаря за препоръките)

Ето моята за 11-12 dpo. Направих следобед. Ръцете трепереха много дълго време.

Така че мисля, че този резултат трябва да бъде приблизително 12 dpo) Поздравявам ви ?

12 dpo Evitest

Препоръчани публикации

Присъединете се към нашите дискусии!

Трябва да сте потребител, за да публикувате коментар.

Създай профил

Регистрирайте се, за да получите акаунт. Просто е!

Да вляза

Вече е регистриран? Влезте тук.

В момента гледа 0 потребители

Няма потребители, които разглеждат тази страница..

Популярни теми

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 22 часа

Автор: Ksunechka_G
Създаден преди 23 часа

Автор: TusЯ
Създаден преди 23 часа

Автор: Чакащ щъркел
Създаден преди 23 часа

Автор: Adel77
Създаден преди 16 часа

Автор: Джой Гастел
Създаден преди 23 часа

Автор: iriroman
Създаден преди 3 часа

Автор: Кнатуся
Създаден преди 19 часа

Автор: АрияЯ
Създаден преди 17 часа

Автор: Junchik28
Създаден преди 18 часа

Прегледи на клиники

За сайта

Бързи връзки

 • За сайта
 • Нашите автори
 • Помощ за сайта
 • Реклама

Популярни секции

 • Форум за планиране на бременността
 • Графики на базалната температура
 • Библиотека за репродуктивно здраве
 • Отзиви за клиники за лекари
 • Комуникация в клубове за PDR

Материалите, публикувани на нашия уебсайт, са с информационна цел и са предназначени за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински съвет. Определянето на диагнозата и избора на метод на лечение остава изключителната прерогатива на лекуващия ви лекар!

Тестове за свръхчувствителност или как да направите подарък на съпруга си)))

Тестове за свръхчувствителност или как да направите подарък на съпруга си)))

Здравейте момичета!
Скоро на 14 февруари и наистина искам да направя подарък на съпруга си под формата на положителен тест за бременност (ако, разбира се, всичко се е получило), но тук е въпросът, вероятно овулацията е била на 5 февруари и искам да направя теста на 14 сутринта. Чакам чудовища на 19 февруари. Момичета сядат кой е направил теста, без да чакат закъснение? Кой какво има? Какви тестове са използвани?
Благодаря предварително за вашето участие. Бременността е силно желана.

Обичайното евентуално, показано 3 дни преди очаквания период. Има по-чувствителни стройни и електронни.

Имах обичайното и не показвах след закъснението, по-добре електронно!
или тестове за овулация, те показват, че правим по-рано, отколкото тестове, които правим, но също така показват овулация, което може да обърка напротив!
опитайте електронния, те не са скъпи 300 рубли, но както се казва в рекламата от 1-2 седмици показва!
по-добре да дарите кръв за hCG ще има по-точни!

Динамика на резултатите от теста за бременност по дни

Ако жената планира да стане майка, тя се тревожи и тревожи за тестването за бременност. Някои хора започват да правят тестове на следващия ден и се разстройват много, когато видят отрицателен резултат. Тази статия е за тези, които следят динамиката на тестовите системи в очакване на положителен желан резултат..

Принцип на действие и време на диагностика

Преди да говорим за промените в резултата от аптечния тест за бременност в зависимост от деня на цикъла, трябва да поговорим за принципите, по които тестовите системи работят, защо те показват две ивици или една. Много е важно да разберете кога и как да се самодиагностицирате..

След оплождането, което биологично и физиологично може да се случи изключително в деня, когато яйцеклетката се освободи и в рамките на един ден след нея (докато яйцето е живо), ембрионът започва да се движи през яйцепровода в маточната кухина и този път отнема около три дни. На четвъртия ден ембрионът достига до местоназначението си, където имплантацията се извършва след още 1-3 дни. Едва след като ембрионът е фиксиран върху вътрешната стена на матката, тялото започва постепенно увеличаване на специфично активно вещество - хормон на hCG, хорион гонадотропин.

HCG се произвежда от въсичките на външния слой на феталната мембрана. Те са свързани с кръвоносните съдове на женското тяло, осигуряват на бебето хранене, доставяйки хранителни вещества от майчината кръв. Това ще бъде до края на първия триместър, докато се образува пълноценна плацента.

Хорион гонадотропният хормон присъства в определено количество при жени извън бременността и при мъже, но съдържанието им е изключително ниско (от 0 до 5 mU / ml). Ако жената зачене бебе, тогава нарастващото ниво на hCG има за цел да подпомогне функционирането на жълтото тяло на повърхността на яйчниците. Образува се, независимо от факта на оплождането или отсъствието му, и произвежда прогестерон.

В обичайния цикъл, не белязан от завършено оплождане, на жълтото тяло се дава кратък период, който вече 9-11 дни след овулацията започва да регресира. Производството на прогестерон спира и скоро започва обичайното месечно менструално кървене.

В цикъла, когато се проведе срещата на половите клетки на родителите, в края на успешната имплантация, хорионните вили произвеждат hCG и растежът му на всеки два дни се удвоява приблизително.

На основата на установяване на следи от hCG в урината се основават абсолютно всички тестове за бременност, които съществуват днес. Който и тест да купите - цифрова или обикновена лента, той ще „работи“ по същия начин. Тестът има работна зона за изпитване с приложено вещество - реагент, който е силно чувствителен към hCG молекули в течност. Ако тестът вземе хормона, реагентът оцветява втората лента. В противен случай се получава само една лента - контролната, която показва, че тестът е полезен и използваем.

Като се има предвид, че хормонът се натрупва постепенно и едва след успешното имплантиране на ембриона, производителите на тестови системи се съветват да започнат самодиагностика от първия ден на забавянето. По това време количествените показатели на hCG в урината са достатъчни за тест за чувствителност, за да се определи желаното вещество.

Свръхчувствителните тестови системи (с праг от 5-20 mMU / ml) могат да определят hCG по-рано, 2-4 дни преди началото на забавянето, но производителите не дават гаранции за получаване на най-точния резултат.

Как се променят резултатите през деня?

Вече разбрахме, че на 2-3 DPO (ден след овулацията) ембрионът все още е на път към маточната кухина, а след като е в нея (с 4 DPO), той може да бъде в състоянието още ден до три или дори повече свободно плуване в маточната кухина, докато тя „залепне” за вътрешната стена на матката и започне сложният процес на потапяне на яйцеклетката в ендометриума. Самата имплантация трае около 40 часа, поради което не трябва да се изненадвате, че тестовете са отрицателни при 5-6 DPO.

Докато имплантирането не завърши, hCG няма да се произвежда. Нормалните срокове за имплантиране са 5-9 дни след овулацията. Колкото по-късно се извърши, толкова по-късно тестовете ще започнат да показват заветните и дългоочаквани две ивици..

Растежът на hCG в урината е индивидуален въпрос. Това зависи от работата на бъбреците, метаболизма, възрастта на жената и множество фактори, които не са пряко свързани с бременността. Ето защо е обичайно да се оценява динамиката на растежа на хормона в кръвта - той е по-постоянен и приложим за различни жени. Имайте предвид, че при многоплодна бременност количествените показатели се удвояват (ако има два ембриона).

В урината количествените показатели ще бъдат по-малко впечатляващи и това е съвсем естествено.

Нека да разгледаме какво се случва с тестовите системи през деня. Тук всичко е доста просто. Ако тестът е свръхчувствителен (опаковката показва, че чувствителността е от 5 до 10 единици на милилитър, mMe / ml), тогава има реален шанс такова устройство да покаже слаба втора лента вече 8-9-10 дни след освобождаването на яйцеклетката, т.е. 4 дни преди изчислява се ежемесечно.

Чувствителните тестове (с праг до 20 единици на милилитър включително) са в състояние да посочат втората лента 12-13 дни след овулацията (2-3 дни преди очакваната менструация).

Тестовете със стандартен праг на чувствителност (от 25 до 30 единици на милилитър) могат да покажат втората лента (слабо или по-отчетливо) след началото на закъснението - от 15 DPO.

Моля, обърнете внимание, че таблицата показва минималните и максималните стойности. За да не се заблудите, съсредоточете се върху минимума и тогава определено можете да изберете правилния ден, за да започнете тестването с най-точния резултат.

Обърнете внимание на увеличаването на количеството на хормона в кръвта в дните на цикъла преди и след закъснението. Това ще бъде отговорът на въпроса защо лентата, която първоначално е била слаба при 11-12 DPO, става по-ярка - нивото на хорион хормона се увеличава и реагентът отбелязва това с по-ярък цвят.

Съмнителни показатели - какво може да означава?

Ако започнете да тествате преди закъснението, може да забележите, че втората лента може да е слабо оцветена. Той ще отстъпва на контрола по цвят и яснота. Това са съмнителни или фалшиво положителни резултати..

Не се страхувайте, ако това се случи преди закъснението. Просто нивото на хорион хормона все още е ниско и това не позволява реагентът да оцветява втората лента по-ясно. При нормално развиваща се маточна бременност количеството на желаното вещество ще се увеличи след 48 часа и просто повторете теста през ден - лентата ще стане по-ярка.

За съжаление бременността също може да бъде ненормална. Например, при прикрепване на ектопичен ембрион (в яйцепровода, провлака или шийката на матката), количеството на хорионгонадотропния хормон е значително по-ниско дори от долния праг на нормата и следователно тестовата система може да покаже втора слаба ивица, но в същото време няма да стане много по-ярка - динамиката на нарастване на концентрацията вещество ниско.

Ако след закъснение от седмица втората лента от системата за домашни тестове остане слаба, струва си да посетите ултразвуков кабинет. Но преди това е препоръчително да се направи кръвен тест за hCG - той ще покаже точни количествени показатели за концентрацията на желаното хормонално вещество, което ще помогне на лекаря по-точно да установи диагнозата.

Появата на слабо положителен резултат след очевидно положителен също трябва да алармира. Ако ивиците вече са ярки и ви радват, но след няколко дни имате слаба втора ивица, трябва също да направите кръвен тест за hCG в динамика (след 48 часа 2-3 пъти). Важно е да се диагностицира пропусната бременност. За съжаление 3-4 седмици (това е последната седмица от цикъла ви или 7-14 DPO) принадлежат към „опасните“ периоди по отношение на вероятността да избледнеят. Под влияние на непреодолими генетични дефекти, които пречат на по-нататъшното развитие на ембриона, поради негативно влияние отвън, плодът може да умре.

Бременните жени обикновено не могат да усетят това за толкова кратко време. Но hCG остава висока 1-2 дни след смъртта на ембриона и след това започва постепенно намаляване. Ето защо можете да получите съмнителен резултат след положителен.

Отделно трябва да се каже за вероятността от късна овулация и имплантация. Мислите си, че сте например 10 дни след овулацията. Но овулацията може да се случи по-късно от времето, което сте очаквали и след това ембрионът по-късно ще влезе в матката, по-късно ще започне да се произвежда вещество, важно за диагностиката.

Овулацията не трябва да се извършва стриктно според календара и тъй като този процес се регулира от хормоналния фон, всякакви колебания в него могат да повлияят на времето. Например, ако сте нервен, хронично уморен на работа, не спите достатъчно, пътувате този месец със самолет, промените климата и часовите зони - и резултатът няма да закъснее. Овулацията може да се забави с няколко дни.

В този случай, преди закъснението, дори свръхчувствителните тестове обикновено не показват дори слаба втора лента и само няколко дни след началото на закъснението на менструацията могат да се появят първите слабо положителни резултати..

Ако изчакате и проследите динамиката на тестовете, няма възможност и сила, много по-лесно и по-надеждно е да дарите кръв за hCG. Този анализ може да се направи във всяка клиника, цената е на разположение - от 300 рубли. Резултатите ще бъдат вече в същия ден или на следващия. Най-ранната дата, когато анализът може да изясни ситуацията, е 10-12 дни DPO.

Всичко за тестовете за бременност вижте по-долу.

12 dpo evitest

направи първия тест, както се оказа по-късно, в 21 DPO показа втората почти ярка лента. Овулка беше в 6 DC в "безопасен" ден

За първата В тестовете не показаха нищо до 10-ия ден от закъснението. Но очевидно е имало късна овулация,
Според второто Б тестът е работил точно в деня, в който е започнал новият цикъл. Но, признавам, не бях го проверявал преди - бях на 100% сигурен, че съм бременна. Беше 15 DPO, тогава цикълът ми беше дълъг.

Този път тестът за 9 DPO работи. тестове Чудесен тест, свръхчувствителен (10) показа светлина. но доста видима ивица. Тогава те се озаряваха ден след ден. При 12 DPO в EVI (20) се появиха доста ярки ивици, все още беше ден преди началото на нов цикъл, тоест дори преди закъснението. Ивиците станаха еднакви по яркост на 3-ия ден от забавянето, т.е. за 15 DPO.

Разбира се, че имам!
Показах 10 DPO, но имаше ранна имплантация при 6-7 DPO, ако имплантирането е по-късно, тогава тестът ще покаже по-късно. HCG започва да се произвежда едва след имплантацията, прогресира експоненциално, на всеки 24-48 часа, всички поотделно.

12 dpo evitest

Растете и развивайте) лесно Б)

Витория
Виж профил
Намерете още публикации от Vittoria

Растете и развивайте) лесно Б)

Е, вече имате лесно раждане)))

17.05.2012, 15:20
Сашечка))
Виж профил
Намери още постове от Сашечка))

Е, вече имате лесно раждане)))

17.05.2012, 15:31
Витория
Виж профил
Намерете още публикации от Vittoria

не)) само понякога леко кални и някои миризми фу.

а в първия Б не беше.

17.05.2012, 15:40
Сашечка))
Виж профил
Намери още постове от Сашечка))

не))) само леко кални понякога и някои мирише фу.

а в първия Б не беше.

17.05.2012, 15:52
Витория
Виж профил
Намерете още публикации от Vittoria
17.05.2012, 16:08
Сашечка))
Виж профил
Намери още постове от Сашечка))
17.05.2012 в 20:28
Витория
Виж профил
Намерете още публикации от Vittoria
17.05.2012 г. в 20:38
Кихане
Виж профил
Намери още постове от Чихкошка
17.05.2012 в 20:59
Витория
Виж профил
Намерете още публикации от Vittoria

БЛАГОДАРЯ))
Sory))) да, не в темата!)) Вкопчен в езика с добър човек)))

Момичета, а също и в темата)) за нетърпеливите)) Седмица преди Б тестовете ми показаха една лента)))
Моят приятел 3 дни преди М също е една лента. И двамата имат ярки ивици само за 2-3 дни закъснение))

17.05.2012, 21:53
Сашечка))
Виж профил
Намери още постове от Сашечка))

Имам тест за приятел за б бизнес преди новата година, за да разбера дали да я пия или не по празниците. Бе отрицателен. И веднага след празниците стана положително)))

Беше много притеснена. Заради пияния алохол в началото.

Тестове за бременност. Статистика.


Точно, точно. Направих, в първия ден на забавянето видях: dada:


По някаква причина нямам.
Едва на 9-ия ден от закъснението показаха две ленти за изсушаване. Но това беше точно Evitest-лента хартия, той беше първият, който показа бременност.
Но до 9-ия ден на закъснението нито един тест не показа B и аз просто ги изчерпах с купчини всякакви различни компании, както мастиленоструйни, така и тест ленти.

Никога не е имало фалшиви положителни резултати..

Снимки на положителни тестове

Към страницата


Момичета, прилича ли ви на нормални ивици? или не. тъй като имам такова състояние, долната част на корема сякаш се дърпа. (като при менструацията ви).. но те така и не дойдоха. Направих теста едва на 3-ия ден от закъснението. но ивиците са напълно призраци ((. това нормално ли е (въпреки че днес стомахът почти не се притеснява)).

Все още не съм дарил кръв. Ще трябва да направя тест по-късно, вероятно)

да, още. за тетовете.,
1 тест е някакъв евтин, Ева или нещо подобно..
2frau тест.

Ето моите тестове. пазя.
Тъй като след началото на М, втората ивица пребледня и след това изчезна напълно.

Тук публикувам тестовете си (заедно с предишните). и в събота се записах за hCG..)).. Не мога да уча сутринта преди това.

Деца:
Син (01.12.10), дъщеря (01.10.15)

Състояние: Офлайн

Обещаната снимка на тестовете с коментари

1. Ноувел (10) - 01.16.08 - 14-ти DPO - сутрин
2. Тест за най-добър (25) - 16.01.08 - 14-ти DPO - ден
3. Frautest (25) - 01.17.08 - 15-ти DPO - сутрин - 1-ви ден закъснение
4. Frautest (25) - 01.19.08 - 17-ти DPO - вечер - 3-ти ден закъснение
5. BB-тест (10) - 01.20.08 - 18-ти DPO - сутрин - 4-ти ден закъснение
6. Тест за най-добър (25) - 01.21.08 - 19-ти DPO - вечер - 5-ти ден закъснение
7. Kleo (10) - 01.24.08 - 22-ра DPO - сутрин - 8-ми ден закъснение.

В крайна сметка: Frau лента най-добре, BB тест най-лошото от всички

Все още имам такава Frau, направена на 28.01. - 26 DPO - ден - 2 седмици закъснение

Последно редактиран: Luchistaya (07.02.2015 14:07); редактиран общо 1 път

mama.tomsk.ru

Уебсайт за майки, татковци и деца!

 • Съобщения без отговор
 • Активни теми
 • Търсене
 • Отметки Абонаменти
 • Фото галерия, Новини. блог, Експертни съвети Форум 2004-2008 Vkontakte Facebook

Тест за бременност

 • Отиди на страница:

Тест за бременност

Публикувано от Meg @ 04 април 2008 г. 11:18 ч

каталогизирани
Кой тест за бременност да изберете?
Методите за ранна експресна диагностика на бременността са известни на руския купувач от повече от 12 години. Почти мигновеният резултат от теста спасява жената от болезненото чакане на лабораторен резултат. Предимствата на тестовете като един от методите за диагностициране на бременността днес не се поставят под съмнение от никого, което не винаги може да се каже за резултатите, които понякога дават. Не всички тестове обаче са неточни. Нека обаче да вървим по ред.

Какво представлява тестът за бременност? Тестовете на различни производители и дизайни имат един общ принцип - те определят присъствието на хормона hCG (хорион гонадотропин) в урината. Този хормон се произвежда от хориона (бъдеща плацента) на малка яйцеклетка и се появява в урината - макар и в много ниски количества - в рамките на няколко (7-8) дни след зачеването. Именно в тези дни оплодената яйцеклетка се прикрепя към стената на матката и започва да се развива, което се проявява в производството на хорион гонадотропин. От този момент вече е възможна диагностика на бременността..

Ако обикновено hCG не надвишава 5 Mme / ml (международни единици на ml), тогава за около 7-10 дни от момента на зачеването нивото на hCG достига 25 Mme / ml, така че жената може да получи обективен резултат за състоянието си още в първите дни на пропуснатите менструации.

Как работи тестът за бременност? Тестовата система работи по следния начин: върху изследваната повърхност се нанася специален реагент, състоящ се от антитела към hCG, и има две зони: диагностична и контролна. Ако има бременност, тогава при контакт с урината на жената антителата реагират с hCG и по този начин в диагностичната зона се появява розова до яркочервена лента. Ако няма бременност, лентата липсва. На теста има контролна зона за допълнителна проверка на резултата. Ако тестът е с високо качество и има бременност, контролната лента винаги се появява в тази зона при взаимодействие с урината.

По този начин, при наличие на бременност, тестът съдържа две ленти, при липса - една лента. (снимка)

Какво представляват тестовете за бременност??
Бързите детектори за бременност могат да бъдат категоризирани в тест ленти, тестове за плочи и мастиленоструйни принтери и системи за тестване на резервоари. Дизайнът на тези тестове е различен и принципът на анализа, който извършват, е един и същ.

Тестови ленти
Тези инструменти за бърза диагностика принадлежат към първото поколение тестове. По своя дизайн те са най-простите и следователно най-евтините. Именно тест лентите са най-популярни сред купувачите и неизменно заемат водещи позиции в рейтингите за продажби. Те представляват хартиена или платнена лента, импрегнирана с реагент, която се потапя в съд с урина за 5-10 секунди и резултатът се отчита за 3-5 минути..
Средно надеждността на тестовете през първия ден от месечното закъснение е 90 ± 5%. След седмица отсъствие на менструация тя е по-висока - 94-100% при правилна употреба. Оказва се обаче, че можете да сгрешите дори с подробни инструкции..

За да разберете резултата, трябва да съберете урина в чист стъклен или пластмасов съд (за предпочитане сутрин, защото в него е най-високата концентрация на хормона) и да потопите лента в него. Една лента се нанася върху повърхността на тестото, тя е контролна. Тогава всичко е просто: ако до него се появи втора лента, вие сте бременна.
Професионалисти:

ниска цена,
голям избор, във всяка аптека.
Минуси:

чувствителността на лентата е ограничена в сравнение с други опции за изпитване - 25 mIU.
Тези тестове изискват събиране на урина в отделен контейнер, което създава известни неудобства по време на анализа - за събиране на урина е необходим чист контейнер.
Възможна ненадеждност на резултатите: Носителят на реагента от това поколение тестове е хартия, която не позволява да издържи точната му концентрация и може да доведе до грешен резултат.
Освен това, ако тестът се използва неправилно, резултатът от теста също може да е неправилен. Например, ако жената е подложила недостатъчно експониране на теста, лентата с реагенти може да не е напоена с достатъчно урина, което означава, че тестът няма да покаже нищо. Ако е преекспониран, реагентът може да бъде измит, т.е. в този случай втората лента няма да се появи. Грешки могат да възникнат и в случаите, когато технологията е била нарушена по време на производството на тестото, в резултат на което лентовата лента е била неравномерно наситена с реагента или е имало прекомерна влага в цеха.
За повече увереност в резултата можете да си купите опаковка, съдържаща комплект и две тест ленти. Второто, контролно, тестване ще помогне да се премахнат психологическите съмнения, които понякога възникват при жените. Анализът също трябва да се повтори със сутрешната урина не по-рано от 48 часа по-късно.!

Тестове за таблети
По-чувствителни (10 - 25 mIU), което означава, че те са в състояние да „забележат” бременност на по-ранна дата, таблетни тестове. За да видите резултата, е необходимо да приложите капка урина с пипета, прикрепена към теста, в специален прозорец на пластмасов тест.

Това вече е по-усъвършенствано устройство, естествено е по-скъпо от тестовете от първото поколение. Неслучайно таблетните тестове се използват за професионален анализ в болниците. Устройството е подредено по следния начин: на повърхността на малка таблетка има два прозореца - тестовата течност (урина) се нанася върху един от тях с еднократна пипета, която е включена в комплекта. Капки течност се разпространяват върху тъканта, поставена в таблетката, подобно на попивател, достигат невидимата за окото лента с реагенти и влизат в химическа реакция с нея. Резултатът се чете във втория прозорец. Ако има бременност, безцветният реагент ще се оцвети. Тестът на таблета е по-надежден, устройството му няма същите недостатъци, които се наблюдават при тест лентите.

Този тест не включва потапяне в течност.
За улесняване на тестването към таблета е включена пипета за еднократна употреба.
Минуси:

за да съберете урина в пипета, първо трябва да я изтеглите в контейнер, който също трябва да е чист.
по-висока цена в сравнение с тест лентите

Мастилено-струйни тестове
Тези тестови системи принадлежат към третото поколение тестове, днес те са признати за най-модерните. Те се различават фундаментално от своите предшественици в по-сложно устройство и висока чувствителност, при която те могат да разпознаят бременност дори при ниско ниво на hCG (10 MU / ml). Мастилено-струйният тест съдържа специален слой сини частици, които здраво се свързват с хормона на hCG, при условие че той присъства в урината на жената (т.е. при наличие на бременност). Резултатът ще получите след минута след кандидатстване и той ще бъде доста надежден, но цената за такива цени значително надвишава цените на други тестове за бременност.

Ползите от лекотата на използване на мастилено-струйните тестове са неоспорими, защото могат да се използват във всякаква среда. За да определите факта на бременността, не е нужно да търсите чист буркан - просто поставете приемащия край на теста под струята урина и ще видите резултата след няколко минути. Освен това те могат да се използват по различно време на деня.

На принципа на струйните устройства се организират и тестове за установяване на овулация - периодът, когато вероятността за зачеване е най-висока..

Устройството на мастилено-струйни касети е по-сложно. По протежение на влакнеста пръчка на тестовата система, която се състои от множество микроскопични каналчета, течността бързо се издига до тестовата част, където се намира реагентът. Вътре в системата за изпитване има слой от латексни частици с антитела, към които "хормонът на бременността" е здраво прикрепен, разбира се, ако присъства в урината. Този тест е много чувствителен: няма да даде грешка дори при минимално съдържание на човешки хорион гонадотропин, което означава, че ще работи безупречно от първия ден на пропуснатия период.

Системи за изпитване на резервоар
Съществуват и така наречените системи за изпитване на резервоари. Те са удобни, защото комплектът включва резервоар за събиране на течност, от външната страна на който има прозорец, а тестовата част е вградена в корпуса на резервоара. Резултатът от теста не зависи от количеството урина в чашата, самата тестова част ще абсорбира точно това количество, което е необходимо за тестване.

След кратък период от време резултатът може да бъде прочетен в тестовия прозорец, разположен от външната страна на резервоара..

Коя да избера
Във всеки случай, независимо дали бременността е желателна или не, жената купува тест за бременност, за да получи точен отговор. При забавяне на менструацията за нея е важно да разбере възможно най-скоро какво я е причинило. Разбира се, по-сложните тестови системи са много по-точни от примитивните ленти, но и по-скъпи от последните. Въпреки че сред висококачествените тестови системи има много налични предложения, свързани със средната ценова категория.

Ако се интересувате от въпроса: „кой тест за бременност е по-добър?“, Можем да ви дадем няколко съвета:

Валидността на теста зависи от качеството на диагностичната система. Колкото по-малко е количеството hCG, което той фиксира и колкото по-специфични антитела се използват в него, толкова по-надежден ще бъде резултатът..
Името на реномиран производител само по себе си е гаранция за качеството на тестовата система (не си падайте по фалшификати).
Като правило, колкото по-ниска е цената на експресния тест, толкова по-лоши са реагентите и по-ниска точност на изследванията..
Опаковката е важен фактор при избора на тесто. Той трябва да съдържа цялата необходима информация за продукта и неговия производител, да има дата на производство и срок на годност (2 години), сериен номер, телефони за гореща линия за обратна връзка. Тестовата лента трябва да бъде най-малко 3 mm широка. Тестът трябва да бъде придружен от инструкции на руски език и, тъй като всички тестове реагират на висока влажност, специални торбички с абсорбатор на влага.
Пазарът на тестове за бременност е достатъчно широк и не трябва да спестявате от качество в ущърб на здравето си.

Как да използваме правилно теста
Винаги четете внимателно инструкциите за тестове за бременност, тъй като въз основа на един принцип, всички тестове все още се различават по малки неща, но именно тези малки неща могат да повлияят на резултата.

Тестването може да се извърши по всяко време на деня. Въпреки това, концентрацията на hCG в сутрешната урина е максимална, поради което в ранните етапи на забавянето се препоръчва тестване сутрин.

Преди тестване трябва да се избягва прекомерният прием на течности и диуретици.

Как се четат резултатите от теста
Тестът за бременност може да даде надежден резултат само след настъпването на забавяне на менструацията. Но това „след“ е много индивидуално. Това зависи от качеството на закупения тест и от хода на бременността и от правилната употреба и дори от срока на годност и мястото на съхранение на теста..

Всеки тест има специални ЗОНИ, където всъщност се появяват ивиците.

Ивиците са посочени, както следва:

С (контрол) - появата на тази лента по време на изследването показва, че със самата система всичко е наред, резултатът от теста е НАДЕЖДЕН.

T (тест) - тази лента, отговаряща на hCG в урината, се появява в тестовата зона и информира за наличието на бременност.

Обръщаме вашето внимание на факта, че лентите на теста трябва да бъдат равномерни, приблизително еднакъв цвят (въпреки че в ранните етапи на бременността тест лентата може да е малко по-светла от контролната) и да бъдат поставени по цялата ширина на контролната зона.

Също така трябва да се съмнявате в положителния резултат от теста, ако лентата е размазана, едва видима и се намира на кръстовището на пластмасовия защитен субстрат и основата на тестото (за тест ленти).

Също така, бяла ивица не трябва да се счита за положителен резултат. Бялата ивица е неразвит реагент, който е станал видим поради голямото количество тестова течност, попаднало в теста. С други думи, ако жената е била бременна, тогава този реагент ще се оцвети и в резултат тестът ще покаже две пълни ивици. За снимки на положителни тестове за бременност вижте раздела Тестове.

В резултат на тестването можете да получите 3 резултата:

Отрицателни.
БЕЗ БРЕМЕННОСТ.
(В контролната зона се вижда един ред. Ако такава индикация се появи в рамките на 10 минути, тогава тестът е извършен правилно, няма бременност.)

Положителен.
БРЕМЕННОСТТА Е.
(Две ивици се виждат в рамките на 5 до 10 минути. Дори слабата тест лента показва положителен резултат.)

Погрешно.
ТЕСТЪТ Е ИЗПЪЛНЕН ГРЕШНО. (Ако не се вижда нито една лента, тогава тестването е извършено неправилно (например: при теста е получено недостатъчно количество урина или по време на изследването тестът е проведен хоризонтално) или има нарушения в самата система за тестване (ето защо тестовете имат контролна линия).

Чести грешки по време на теста
Първо, тестът трябва да се използва стриктно следвайки инструкциите. Например, тест лентата не е предназначена за използване под струя урина. Мастилено-струйният тест, напротив, позволява при желание да се използва по традиционния начин - потапяне в буркан с урина, ако е по-удобно за вас..
Важно е да знаете, че резултатът трябва да бъде оценен в рамките на няколко минути след употреба, не трябва да чакате по-дълго - след като реагентът изсъхне (след 10-15 минути и по-късно), може да се появи слаба двойна лента - това не означава абсолютно нищо. Резултатът се появява в рамките на 5-7 минути - след това тестът е невалиден!
Ако обаче се появи тъмна втора ивица в точното време, най-вероятно сте бременна и яркостта на ивицата в този случай няма значение..
Не докосвайте реакционната зона с ръце, преди употреба вода или мръсотия не трябва да попадат в теста - това е нещо обичайно, но при "полеви" условия резултатът може да е ненадежден.
След изтичане на срока на годност изхвърлете съхранените неизползвани тестове без съжаление - тяхната надеждност е значително намалена.

Може ли тестът да е грешен?
Грешката може да се наблюдава при всеки, дори много висококачествен продукт. Причините могат да бъдат няколко: това е методът за прилагане на антитела и качеството на реагентите и възможни нарушения на технологията на производство или съхранение на продукти. И накрая, просто злоупотреба с теста.

Фалшиво отрицателен резултат - една лента с настъпването на бременността се случва много по-често, отколкото фалшиво положителна. Как може да се причини това?

Тестът е изтекъл или повреден.
Урината беше остаряла.
Голям прием на течности или диуретици преди тестване..
Тестът е извършен твърде рано - не е минало достатъчно време от зачеването (особено този резултат може да се наблюдава при жени с нередовен менструален цикъл).
Може би бременността е проблематична (има опасност от спонтанен аборт) или извънматочната е най-важната причина, поради която не трябва да разчитате напълно на резултата от експресен тест и в случай на възможна бременност не отлагайте посещението при гинеколог.
Бременността може да дойде и да си отиде нормално, но бременната жена има бъбречна патология, която предотвратява отделянето на hCG с урината в нормална концентрация.
Фалшиво положителен резултат е много по-рядко срещан (няма бременност и тестът показва две ивици).

Прием на лекарства за плодовитост, съдържащи hCG (гниене, профази) по време на теста или ако времето след края на лечението е било по-малко от 10 дни. Следователно, след прием на такива лекарства, трябва да минат поне 14 дни - в противен случай тестът ще бъде ненадежден. Между другото, никакви други лекарства (дори хормонални контрацептивни хапчета), както и лактацията, менопаузата, не могат да дадат фалшиво положителен резултат..
Наличието на хормон-произвеждащ тумор (хорионепителиом на матката или кистозен дрейф). При такава патология тестът за бременност може да бъде положителен дори при мъж - това обаче в никакъв случай не е причина за шеги..
След спонтанен аборт или непълно отстраняване на ембрионалната тъкан след предходен аборт. Хормонът hCG остава в тялото известно време и може да даде фалшиво положителен резултат.
Грешката не може да бъде изключена. Във всеки случай, ако една жена чувства, че тестът показва, по нейно мнение, грешен резултат, тогава има смисъл да опитате отново. Най-надеждният отговор на въпроса за наличието или отсъствието на бременност обаче може да бъде само консултацията с гинеколог.

Важно! Има един много важен момент, който трябва да имате предвид. Тестът ще покаже положителен резултат при всяка бременност, била тя нормална, необичайна или извънматочна. Бременността се счита за извънматочна, ако яйцеклетката се прикрепи и започне да се развива във фалопиевата тръба или в коремната кухина и се счита за най-опасната сред всички патологии на бременността. Следователно, за да диагностицира нормална маточна бременност, жената трябва да го потвърди с лекар..

Не забравяйте, че докато правите секс, винаги можете да забременеете, така че наблюдавайте менструалния си цикъл и обръщайте внимание на закъсненията. Но също така не забравяйте, че забавянето може да бъде причинено не само от бременност, но и от дисфункция на яйчниците..


Защо тестовете за бременност са грешни?

Всички тестове за бременност у дома се основават на анализ на hCG, който се екскретира с урината и се повишава, ако има бременност. HCG (човешки хорион гонадотропин) започва да се секретира от хорионната тъкан веднага след имплантирането на ембриона. По време на първия триместър на бременността, hCG стимулира жълтото тяло, секрецията на хормони, необходими за развитието на бременността. Максималното ниво на hCG се наблюдава на 8-9 седмица от бременността. До края на първия триместър, когато хормоните започват да се произвеждат от плацентата, секрецията на hCG намалява и остава приблизително на същото ниво през втория триместър.

Забележимо повишаване на концентрацията на hCG в кръвния серум се наблюдава на 7-10-ия ден след оплождането, което се използва за диагностициране на бременността в ранните етапи. HCG се екскретира чрез бъбреците в урината непроменен, което прави възможно използването на урина за диагностика на бременност. В този случай обаче, за да се получи надежден резултат, тестът трябва да се извърши не по-рано от две седмици от момента на оплождането или ако има забавяне на менструацията за 3 дни или повече, като се използва сутрешна урина.

Нормално серумно ниво на hCG (mU / ml):
Здрави небременни 0 - 15
Бременни
1-2 седмици - 25 - 300
2-3 седмици - 1500 - 5000
3 - 4 седмици - 10 000 - 30 000
4 - 5 седмици - 20 000 - 100 000
5 - 6 седмици - 50 000 - 200 000

При извънматочна бременност серумното ниво на hCG е по-ниско, отколкото при нормална бременност в подходящия момент. Намалена концентрация на хормона се наблюдава и при заплашен спонтанен аборт..
При кистозен дрейф или хорионепителиом концентрацията на hCG в кръвния серум се увеличава. При многоплодна бременност нивото на hCG може също да бъде надценено. Повишени концентрации на hCG се наблюдават при тумори на тестисите и яйчниците, както и при рак на гърдата, белия дроб и простатата. Нивото на hCG в урината обикновено е 1,5-2 пъти по-ниско, отколкото в серума.

Причини за фалшиво положителни резултати от теста за бременност:
1 тест за лошо качество
2. Прием на hCG лекарства
3. Остатъчни нива на hCG от предишна бременност (евентуално прекъснати)
4. Хорионепителиом на матката (злокачествен тумор на трофобласта, който се появява по време на бременност или след аборт)
Дрейф на 5 балона

Причини за фалшиво отрицателни резултати от теста за бременност

1 тест за лошо качество
2. Срокът на бременността е по-кратък от очакваното (вероятно поради нередовен менструален цикъл)
3. Патология на бременността (извънматочна, замразена, спонтанен аборт)
4 нерафинирана проба от урина
5. Ниска концентрация на hCG в урината поради високо отделяне на урина или урина, събрана през деня

18.05.2012 в 00:12